Жертва на Кличко хвърли ръкавица на Кобрата

снимка: SPORTA.BG

Докато куп боксьори се опитват да избягат от евентуален мач с европейския шампион Кубрат Пулев, бившият претендент за световната титла Еди Чембърс изрази готовност да се бие с българина.

 

По план българският лъв трябва да изчака да приключимача между Тайсън Фюри и Стив Кънингам, като победителят от тази среща ще бъде и един от следващите му съперници. Евентуалният победител пък ще получи правото да се изправи срещу световния шампион Владимир Кличко.

 

И в този план обаче се забелязаха някои пукнатини. Тайсън Фюри, който е считан за твърд фаворит срещу по-лекия и възрастен Кънингам, вече намекна, че възнамерява в последствие да се бие с Тони Томпсън, а не с Кубрат Пулев. Нещо, което отново може да обърка плановете на българския боксьор.

 

На този етап от "Зауерланд Ивентс" няма официална информация относно следващия опонент на Кубрат Пулев, нито се знае, кога отново европейският и интерконтинентален шампион ще излезе отново на ринга.

 

Готовност за това обаче изрази американецът Еди Чембърс, който през 2010 година бе нокаутиран в 12-ия рунд от Владимир Кличко. Чембърс, който наскоро се би и с добилия печална слава Томаш Адамек, предизвика софиянеца чрез своя личен акаунт в Twitter.

 

"Ако Пулев ми изпрати договор и добра ситуация, ще се бия с него!", написа Чембърс, без да уточнява какво разбира под "добра ситуация".

 

Еди "Бързия" Чембърс е 30-годишен, като в профи кариерата си е записал 36 победи и само 3 загуби до момента. Често страдащ заради по-малкия си ръст и тегло, американецът компенсира с подвижност и повече скорост между въжетата.