Кобрата: Кличко бяга от мен, за да остане на върха по-дълго

снимка: БТА

Кубрат Пулев заяви, че Владимир Кличко изобщо не изгаря от желание да играе с него на ринга за световната титла, защото иска да се задържи на върха възможно най-дълго.

 

Кобрата бе специален гост в предаването по bTV "Лице в лице" и сподели, че поведението на братята Кличко е нормално, тъй като те са лидери от 10 години и не бързат да слизат от първото място.

 

За Пулев голямата мечта остава да бъде световен шампион в профи бокса, защото „това е върхът".

 

Кобрата говори по-надълго и нашироко за политическата обстановка в България и даде мнението си за водещите партии и личности, които управляват.

 

Пулев разказа накратко и за отношенията си с Андреа и обясни дали фолкпевицата има морал.

 

„Моята мечта е да стана световен шампион, защото това е върхът в профи бокса. Другите с нищо не са повече от мен. Всичко е въпрос за подготовка и тренировки.

 

Идва среща с Кличко, но и там са големи игри. Те са политици, пазят се, което е нормално, защото са от 10 години на върха и искат да се задържат максимално дълго.

 

Да, бягат от мен.

 

Един от Кличко-вците пак си е избрал абсолютно посредствен съперник, който дори за мен ще е лесен. А аз не съм световен шампион.

 

Зад братята седят сериозни милиардери от Украйна, които ги правят една империя.

 

Аз съм сам. Сам съм като Левски, но рано или късно и моята звезда ще изгрее", заяви още Кубрат Пулев.

 

Както Sporta.bg писа още преди близо седмица, сблъсъкът между Тайсън Фюри и Стив Кънингам ще определи следващия съперник на Кобрата, а победителят от този мач вече ще има правото да се изправи срещу Кличко.


 
Самият Тайсън Фюри, който е сочен за големия фаворит в мача срещу Кънингам, намекна преди дни, че не възнамерява да излиза на един ринг с могъщия българин.


Истинската причина за отказа на Фюри е подобен на тази на Томаш Адамек - Тайсън няма да рискува да бъде пребит на ринга от Кобрата, и то при положение, че няма да спечели десетки милиони долари от мача.


 
Така Кубрат Пулев е изправен пред опасността да загуби още един от съперниците, които просто трябва да нокаутира на ринга, за да може официално да преговаря с Владимир Кличко за титлите на украинеца.


 
От Международната боксова федерация обаче ще дадат възможността на Пулев да не чака насрочване на нов двубой между двама боксьори, а направо да го изпрати срещу Кличко.


 
IBF вече наказа жестоко Адамек за своенравието на полския професионалист, като от 2-ра позиция в ранглистата го прати чак на 12-то място.


 
Вън от съмнение е, че Федерацията няма да бави повече защитата на титлата на Кличко, затова, ако и Тайсън не желае да се бие с Кобрата, българският шампион няма да има повече пречки пред голямата си цел.