ВИДЕО: Сити разката Лийдс и продължава напред за ФА Къп

снимка: Guliver/Getty Images

Шампионът на Англия Манчестър Сити продължи успешно към ¼-финалите на ФА Къп, след като днес "гражданите" разгромиха с 4:0 втородивизионния Лийдс на своя "Етихад".


Футболистите на Роберто Манчини не оставиха никакви шансове на своя съперник, като два гола за победителите отбеляза аржентинският национал Серхио Агуеро. По едно попадение добавиха Яя Туре и Карлос Тевес.


Така Манчестър Сити последваносителя на трофея Челси и продължи напред, избягвайки да повтори грешката на Арсенал от вчера. Тогава "топчиите" също се изправиха срещу отбор от Чемпиъншип на свой терен, но претърпяха унизително поражение с 0:1.


Двубоят в Манчестър започна изцяло по вкуса на домакините, които излязоха напред в резултата след само пет минути игра. Яя Туре разигра с Давид Силва и Карлос Тевес, преди да се озове очи в очи с вратаря на Лийдс. Африканецът финтира Ашдаун и насочи кълбото към мрежата - 1:0.


Десет минути по-късно резултатът на "Етихад" бе удвоен, а първото си попадение в мача реализира Кун Агуеро. Аржентинецът бе фаулиран в наказателното поле на Лийдс, като сам се нагърби с отговорността и отбеляза за 2:0.


И след почивката домакините нямаха каквито и да е проблеми с гостуващия тим, успявайки да зарадват трибуните с още два гола. В 51' Кун Агуеро разигра на двойно подаване с Давид Силва и центрира в малкото наказателно поле, където топката бе успешно засечена от Карлос Тевес за 3:0.


Крайното 4:0 оформи отново Серхио Агуеро, който продължи головата фиеста на "Етихад". Петнадесет минути преди края аржентинецът получи чудесна топка от Давид Силва и майсторски завърши зад Ашдаун.


szólj hozzá: Manchester City vs Leeds 4:0 MATCH HIGHLIGHTS