Започнаха преговорите за мач между Кубрат Пулев и Томаш Адамек, който ще се състои в Полша

снимка: БТА

Стартираха преговорите за боксов мач между Кубрат Пулев и Томаш Адамек. Това съобщи лично от Полша промоутърът Кале Зауерланд от "Зауерланд Ивент".

 

Този двубой на практика вече наистина трябва да определи претендента на световния шампион в тежка категория Владимир Кличко.

 

Промоутърът на коравия българин Зауерланд е силно заинтересован от организацията на срещата с Адамек, която трябва да се състои в Полша.

 

Досега почти всички мачове на Кубрат Пулев бяха в Германия, но пък неговият промоутър смята, че българинът ще победи Адамек без значение къде се играе двубоя.

 

Кубрат Пулев е непобеден до момента на професионалния ринг като има 17 победи, 9 от които са с нокаут. Адамек пък може да се похвали с 48 победи и само 2 загуби.

 

Идеята на Зауерланд за мач в Полша е породена от факта, че ще може да организира същата вечер и мач на европейския шампион в полутежка категория Матеш Мастернак (29-0, 21 нокаута).

 

"Започнахме разговори с промоутърите на Адамек. Искаме да организираме силна вечер. За тази година планирахме да договорим среща на Матеуш в Полша, и един такъв мач ще е чудесен старт. Не се съмняваме, че Пулев ще победи Адамек, където и да е срещата", каза Зауерланд.

 

Очаква се срещата между Пулев и Адамек да се играе в началото на април или в края на март.