Кубрат Пулев: Да се бия в Полша? Няма как да стане

снимка: БТА

Спортист номер 1 на България за 2012-та година Кубрат Пулев не желае да излезе на ринга срещу Томаш Адамек в родината му Полша.

 

От няколко дни се появяват информации, че следващият мач на интерконтиненталния и европейски шампион в тежката категория ще бъде именно в страната, където е роден следващият му противник.

 

„Ако такова нещо стане, определено ще бъде в мой ущърб. В Полша всичко ще бъде на страната на Адамек, най-вече съдиите.

 

Ако мачът се играеше в София, той също нямаше да бъде доволен. Няма как да стане", коментира Кубрат Пулев, цитиран от вестник „24 часа".

 

Sporta.bg припомня, че на 22-ри декември миналата година Адамек победи по точки американеца Стив Кънигам и заслужи привилегията да се бие с Кобрата.

 

Който успее да спечели сблъсъка, ще може да се изправи срещу супершампиона в тежката категория Владимир Кличко за всичките му титли. Естествено, украинската машина на свой ред трябва да се справи със съпротивата на руския претендент Александър Поветкин.

 

41-годишният брат на Владимир - Виталий - преди 2 дни се изказа ласкаво за качествата на Кубрат Пулев в интервю за ТV7.

 

Световният шампион, който се занимава с политика в момента, подчерта, че „не завижда" на Кобрата, ако в крайна сметка се изправи срещу Владимир.

 

Самият Пулев пък сподели още, че не се притеснява от полската публика, която евентуално би подкрепила Томаш Адамек.

 

Кубрат днес замина за Германия, където ще протече подготовката му за поредния изключително важен дуел на професионалния ринг.