На лов за Кличко

снимка: Булфото

Германският отбор „Зауерланд" може да се похвали с цели трима елитни бойци, които са претенденти за титлите на Владимир Кличко. Сред тях е и българският исполин Кубрат Пулев, както става ясно от последната новина в официалния сайт на мениджърската агенция.

 

Кобрата (17-0, 9 нокаута) и Роберт Хелениус (18-0, 11 нокаута) получиха вълнуващи новини, след като окупираха първите места в най-престижните класации.

 

Те двамата в комплект с действащия шампион на Световната боксова асоциация Александър Поветкин са главните претенденти, излъчени от „Зауерланд", за двубой с Кличко и неговите отличия.

 

28-годишният Хелениус е поставен под номер 1 в ранглистата на Световната боксова организация и на 10-ти ноември тази година защити напълно мястото си след успех срещу Шерман Уилямс.

 

Кубрат Пулев е лидер в подреждането на Международната боксова федерация още след като защити европейската и интерконтиненталната си титла срещу 140-килограмовия гигант Александър Устинов.

 

Кобрата спечели първия си професионален мач срещу румънеца Флориан Бенче по точки, припомнят от официалния сайт на „Зауерланд". От тогава насам 31-годишният български колос печели неизменно всяка една от общо 17-те си срещи на профи ринга.

 

Директорът на мениджърския екип Кале Зауерланд потвърди новината, за която Sporta.bg писа още след края на мача на Кубрат с Устинов.

 

„Започна ловът за Кличко, като първо той ще трябва да се изправи срещу регламентирания претендент Александър Поветкин. Ако и след този двубой продължи да бъде шампион, ние сме му подготвили двама достойни съперници - Пулев и Хелениус.

 

Те могат да вземат коланите на украинеца, но преди да направим каквото и да е, Кличко трябва да се бие с Поветкин", заяви Зауерланд.