МакЛарън все пак ще заложи на Хамилтън за титлата

снимка: Guliver/Getty Images

МакЛарън ще демонстрира професионално отношение към Люис Хамилтън и ще му осигури всички шансове за спечелване на втора световна титла.

 

Отборният директор Мартин Уитмарш увери, че никой в екипа не изпитва лоши чувства към британския пилот, въпреки че по-късно днес той ще обяви официално преминаването си в Мерцедес за сезон 2013.

 

Серхио Перес беше потвърден и през 2013-та година ще бъде новият партньор на Дженсън Бътън в отбора от базата Уокинг.

 

„Серхио ще дебютира в нашия болид чак в Мелбърн догодина, така че всички в МакЛарън ще работят със същата отдаденост, за да осигурят достатъчно добър шанс на Дженсън Бътън и Люис Хамилтън да спечелят титлата", пише в официалното съобщение на МакЛарън.

 

„Струва ми се, че сега е точният момент да благодарим на Люис за написването на толкова голяма глава от историята на отбора", заяви Мартин Уитмарш по повод на разместванията в пилотските кабини.

 

„Той беше и винаги ще бъде част от престижния клуб на шампионите с МакЛарън. Няма нужда да казваме, че му пожелаваме много успехи в бъдеще. На Серхио пък пожелаваме също да се нареди сред великата компания на шампиони в отбора", допълни директорът.

 

Люис Хамилтън до момента записа 20 победи за шестте си години в МакЛарън, при положение, че има още 6 кръга до края на календара за 2012-та. Люис е продукт на школата на британския екип и преминаването му в конкурентен отбор отначало изглеждаше немислимо.

 

От 2008-ма досега обаче Хамилтън така и не успяваше да се пребори за втора световна титла. В момента изостава с 52 точки в класирането при пилотите от лидера и бивш негов съотборник Фернандо Алонсо (Ферари).