Серхио Перес е план "Б" на Мартин Уитмарш

снимка: Sauber F1 Team

Мексиканският пилот на Заубер Серхио Перес е една от опциите пред МакЛарън, ако сагата с новия договор на Люис Хамилтън не завърши щастливо за британците, твърди "Дейли Мейл".


МакЛарън и Хамилтън преговарят усилено в последните няколко месеца, като на този етап няма гаранции, че бившият световен шампион ще продължи договора си с тима.


Отборният шеф Мартин Уитмарш от своя страна посочи наскоро, че МакЛарън няма план "Б" в случай, че Хамилтън не остане в единствения отбор, за който някога се е състезавал.


Според информация на "Дейли Мейл", МакЛарън вече е установил контакт със Серхио Перес, за когото усилено се шуми, че е опция и за Ферари. Наскоро обаче президентът на Скудерията Лука Ди Монтедземоло посочи, че мексиканецът е "твърде неопитен", за да се състезава за "кончетата" през 2013.


Сериозен фактор в случая може да бъде и очертаващата се перспектива, според която основният спонсор на МакЛарън "Водафоун" ще напусне Формула 1, а на негово място ще пристигне мексиканската компания "Телмекс" - основен спонсор на Серхио Перес.


Около Люис Хамилтън пък се шуми, че британецът може да приеме евентуално предложение от страна на Мерцедес. "Сребърните стрели" са склонни да предложат на Хамилтън по-висока заплата от тази в МакЛарън, особено имайки предвид, че британците имат намерение дори да намалят настоящото му възнаграждение.