Отборите във Ф1 ще подпишат новото Конкордско споразумение

снимка: Guliver/Getty Images

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун официално обяви, че е постигнал договорка с повечето отбори от "кралските гонки" по отношение на новото Конкордско споразумение.


Настоящото Конкордско споразумение, обвързващо отборите с Формула 1, изтича след края на този сезон. Очакваше се, че преговорите около новата сделка ще продължат дълго и трудно, имайки предвид разпадането на ФОТА (Асоциацията на отборите във Формула 1, б.а.).


През миналата седмица в Мелбърн се появиха и нови притеснителни информации, след като се заговори, че Екълстоун е сключил специална сделка с отборите на Ред Бул и Ферари, предлагайки им допълнително заплащане.


Днес обаче британският бизнесмен излезе с официално изявление, чрез което потвърди, че е постигната договорка с повечето отбори от Формула 1 по отношение на Конкордското споразумение. В това число Ферари, Ред Бул и МакЛарън.


"Чувствам се много щастлив да обявя, че постигнахме финансова договорка с повечето от отборите във Формула 1, включително Ферари, МакЛарън и Ред Бул Рейсинг, относно условията, под които те ще продължат да се състезават и след изтичане на настоящото Конкодско споразумение в края на годината", се казва в изявлението на Екълстоун.


На този етап Autosport информира, че нито един отбор не е подписал новото споразумение, но изглежда, че и това е въпрос на формалност.