Расинг е испанският клуб, който желае Божинов

Расинг Сантандер е елитният испански тим, който проявява интерес към изпадналия в немилост нападател на Спортинг Лисабон Валери Божинов, информира днес португалското издание A Bola.

 

Вчераагентът на българина Джери Паломба довери, че клубове от Украйна и Испания напират за родния национал, като единият от тези тимове бе грандът Динамо Киев. Името на испанците обаче остана загадка, докато днес и тази информация не изтече в медийното пространство.

 

Както е вече добре известно, Валери Божинов постави на карта кариерата си на "Жозе Алваладе", след като си позволи на своя глава да изпълни дузпа в добавеното време на мача с Морейрензе за Купата на Лигата. Тогава българинът взе топката от ръцете на титуляра Матиас Фернандес, тотално пренебрегвайки и инструкциите на треньора за изпълнител на наказателния удар.

 

Божинов бе освиркван от трибуните на "Жозе Алваладе", а постъпката му доведе и до неговото отстраняване от първия тим на "лъвовете". Агентът му Джери Паломба пък от своя страна потвърди, че Спортинг вече работи по евентуално негово преотстъпване в друг тим.

 

Расинг Сантандер се намира на 16-та позиция във временното класиране на испанската Примера Дивисион, гравитирайки на само точка от зоната на изпадащите. В случай, че Валери Божинов облече екипа на кантабрийците, това ще бъде и първият испански клуб в кариерата му до момента.