ВИДЕО:Тоти порази любимата си мишена, Рома съкруши Парма

снимка: БТА/AP

Франческо Тоти отбеляза 18-ия си гол срещу Парма и направи „дуковете" любимата си мишена в италианския футбол, а в същото време вдъхнови Рома за пълен обрат и победа с 3:1 при визитата на „Стадио Енио Тардини".

 

„Вълците" закриха 3-ия кръг в Серия А със стил, въпреки че се прибраха на почивката изоставащи в резултата след попадение в 39-ата минута на бившия играч на Интер Джонатан Биабиани.

 

Само 120 секунди след паузата обаче младата надежда на италианския национален отбор Алесандро Флоренци изравни, а в 70-ата маестро Тоти се разписа за 1:2. Крайното 1:3 бе фиксирано от дузпа, изпълнена от новото попълнение в края на трансферния прозорец Кевин Строотман в 85-ата минута.

 

Легендата на „вълците" Тоти вече има 18 гола срещу Парма - повече, отколкото срещу който и да е друг клуб в Серия А. С тази великолепна побда Рома продължава перфектния си ход в Калчото и се изравнява на върха с Наполи, който също е безупречен с 9 точки до момента.

 

Парма пък остава на незавидното 16-то място със само 1 пункт. Пълното класиране в Серия А след 3 кръга можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

Феновете на Рома могат да се обърнат към статистиката (и дори фатализма), гледайки временното класиране. Причината за оптимизъм е любопитна - в последните 3 сезона, завършващи в година на Световно първенство (2009/10, 2005/06 и 2001/02) тимът е финиширал кампанията в Калчото на второ място.

 

Това би било доста добро постижение за „вълците", при положение, че миналият сезон те не се класираха за евротурнирите и загубиха финала за Купата на Италия от градския съперник Лацио.

 

Флоренци продължава да бъде отличен в началото на първенството, като вече има 2 гола от първите си 3 мача - точно както беше и през миналата година.