ВИДЕО: Наполи оглави еднолично класирането в Серия А

снимка: БТА/AP

Отборът на Наполи оглави еднолично класирането в италианската Серия А, след като днес воденият от Рафаел Бенитес състав постигна трета поредна победа от три изиграни мача до момента.


Неаполитанците приеха Аталанта на своя „Стадио Сан Паоло" и постигнаха комфортна победа с 2:0, като точни за крайния успех бяха новите попълнения Гонсало Игуаин и Хосе Мария Кайехон.


Любопитното е, че гостите удържаха равенство в резултата цели 71 минути, преди Гонсало Игуаин да разпечата вратата на Консили. Десет минути по-късно Кайехон успокои трибуните, бележейки и втори гол на успокоението.


Така Наполи събра пълен актив от 9 точки на сметката си, след като в предишните два кръга „адзурите" записаха победи над Болоня и Киево. Бившият клуб на Диего Марадона е едноличен лидер в класирането, като утре Рома и Фиорентина също ще получат шансове да съберат пълен актив от точки. Техни съперници ще бъдат съответно Парма и Каляри. Аталанта остава с актив от 3 пункта.


По-рано днес Интер и Ювентус завършиха наравно 1:1 в голямото Дерби д'Италия на „Сан Сиро", което лиши и двата тима от шансове за лидерската позиция в Серия А.


Първата част в Неапол премина с натиск на домакините, но вратата на Аталанта оцеля. Рафа Бенитес остави Марек Хамшик и Хосе Кайехон на резервната скамейка, като и двамата асове се появиха в игра след почивката.


Развръзката настъпи в последните 20 минути, когато Наполи стигна до успеха. Така важния първи гол в мрежата на гостите реализира Гонсало Игуаин, който се разписа в 71'. Бранител на Аталанта изби топката от краката на Марек Хамшик, но кълбото попадна право в аржентинския таран, който бе точен с десния крак - 1:0.


В 81' испанецът Хосе Мария Кайехон окончателно сложи точка на спора, оползотворявайки асистенция на Джемаили за крайното 2:0 в полза на Наполи.