Интер и Ювентус избухнаха за кратко и си стиснаха ръцете в дербито (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Интер и Ювентус не можаха да се победят за първи път от 2010-та година в дългоочакваното издание на Дерби д'Италия и завършиха наравно 1:1 пред повече от 83 000 зрители на стадион „Джузепе Меаца".

 

Едно от новите попълнения на Интер Мауро Икарди изведе „нерадзурите" напред в 72-ата минута след отлично подаване и рейд на Рикардо Алварес.

 

Само 120 секунди по-късно обаче колективна грешка в защитата на Интер позволи на Квадво Асамоа да пробие отляво и да подаде към Артуро Видал, който се погрижи юбилейният мач номер 100 на Антонио Конте начело на Юве да не завърши със загуба.

 

Така Интер и Ювентус имат по 7 точки в актива си след изиграването на 3 мача от новия сезон в Серия А. Пълното класиране на Калчото до момента можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

За първи път от есента на 2010-та година двата тима не успяха да се победят, като тогава резултатът бе 0:0. Именно след този двубой започна доста позитивната поредица на „Старата госпожа" срещу големия съперник, като бяха постигнати 4 победи в последвалите 5 мача преди днешното дерби.

 

Интер не можа да запише домакински успех над Юве за 4-ти пореден път, като за последно зарадва „Меаца" с победата 2:0 в знаменития шампионски сезон 2009/2010. Последната победа изобщо на „нерадзурите" беше миналия сезон на „Ювентус Стейдиъм" с 3:1, когато за първи и единствен път през новото хилядолетие отборът, който повежда в резултата на Дерби д'Италия, записва поражение. Иначе в 16 от 24 случая отборът, който открива резултата, печели.

 

Ювентус може да се похвали с 4 поредни визити на Интер без загуба, като в исторически план „бианконерите" помнят серия от 5 срещи в периода 1999-2002 и рекордните 6 през далечните 1954-1960 година.

 

 

Артуро Видал за пореден път доказа важността си в състава на Антонио Конте, реализирайки 8-ия от последните 16 гола на Ювентус и първи на „Джузепе Меаца". Мауро Икарди пък бе отбелязал последния си гол в Серия А също срещу „Старата госпожа" и вече има 4 попадения срещу този отбор (реализирани в последните 3 мача) от общо 11 на сметката си в Калчото.

 

Антонио Конте отбеляза подобаващо своя мач номер 100 начело на шампиона на Италия. Специалистът регистрира 26-тото си реми, като има 64 победи и само 9 загуби.

 

Принца на Интер Диего Милито пък седна на резервната скамейка за първи път от тежката си контузия през февруари, но не се включи в мача. Той донесе последната победа на „нерадзурите" в Дербито на Италия с двата си гола за успеха 3:1 миналия сезон.

 

През първото полувреме феновете на двата тима отправиха традиционните закачки един към друг. Феновете от Торино скандираха "Интер, вие само знаете от кого да крадете".

 

Тъй като това е рефрен, използван от тифозите в Италия обикновено срещу Ювентус, феновете на Интер отвръщаха с подигравателни ръкопляскания.

 

Юто Нагатомо можеше да взриви триубните на „Меаца" още в 12-ата минута, но ударът му от воле след неточно изчистване на топката беше париран майсторски от Джиджи Буфон.

 

По-късно „бианконерите" имаха основания да искат дузпа, след като при единоборство между Артуро Видал и Сафир Тайдер играчът на Интер видимо отигра топката с ръка. Съдията на аутлинията обаче подсказа на главния арбитър, че чилиецът първи е удари кълбото с ръката си и до 11-метров наказателен удар не се стигна.

 

Самир Ханданович също имаше работа преди почивката, когато Пол Погба стреля мощно от малък ъгъл и принуди словенецът да демонстрира класа на вратата си. Това положение бе най-доброто за гостите в момент, когато те започнаха да натискат съперника в неговата половина.

 

Буфон обаче беше ключовата фигура за Юве в мача, след като с крака трябваше да избива удар отблизо на Тайдер, който получи добро подаване от Рикардо Алварес.

 

След почивката играта продължи да бъде равностойна, без голям брой голови положения и в двете наказателни полета. Ювентус беше доста близо до откриване на резултата в 58-ата минута, когато Нагатомо позволи на Карлос Тевес да направи впечатляващ пробив през неговата зона.

 

 

Карлито центрира остро за Видал, но топката му беше дълга и чилецът не успя да я насочи в мрежата.

 

В 70-ата минута се създаде трайно напрежение и разбъркване в наказателното поле на Юве, при което бранителите успяха да изчистят топката и да не позволят на някого от офанзивните играчи на Интер да стреля отблизо.

 

В 72-ата минута току що появилият се на терена Мауро Икарди достави огромно удоволствие на феновете на Интер. Алварес открадна топката от Джорджо Киелини и подхвана опасна контра, като пусна отличен пас в пеналтерията за Икарди, който разстреля Буфон за 1:0.

 

 

Радостта на тифозите на „нерадзурите" трая прекалено кратко, защото 120 секунди по-късно защитниците на домакините гледаха безучастно как Квадво Асамоа намира Артуро Видал в наказателното поле. Чилиецът овладя и от трудно положение успя да прати топката неспасяемо в левия ъгъл на Ханданович - 1:1.

 

След бързата размяна на попадения настъпи период, в който и двата тима действаха предпазливо в атака, за да се застраховат от нови грешки. В 88-ата минута обаче Юве можеше да осъществи пълен обрат, след като Тевес проби в пеналтерията отляво и центрира отлично за Фабио Куалярела, чийто изстрел с глава беше париран блестящо от Ханданович.