ВИДЕО И СНИМКИ: Барса стартира със 7:0, незабравим дебют за Мартино

галерия:

снимка: БТА/AP

Шампионът на Испания Барселона стартира шеметно новия сезон в Ла Лига, като днес воденият от Херардо Мартино състав разгроми със 7:0 гостуващия Леванте на своя „Камп Ноу".


Това бе първи официален мач за Тата Мартино начело на каталунците, като официален дебют за тима записа и бразилската перла Неймар. „Кариоката" стартира мача на пейката, но се появи в игра през втората част, заменяйки Алексис Санчес.


Голямата звезда на Барса Лионел Меси отбеляза два гола за успеха, като също толкова реализира и Педро Родригес. По едно попадение добавиха Алексис Санчес, Дани Алвеш и Шави Ернандес. Успехът на „лос кулес" можеше да бъде и двуцифрен, но футболистите на Мартино пропуснаха някои шансове за още попадения.


Така Барселона оглавява таблицата в Ла Лига още след първия кръг, освен ако някой от останалите мачове до затваряне на кръга не завърши с още по-изразителен успех. Наставникът на Леванте Хоакин Капарос пък е изправен пред сериозен размисъл, имайки предвид ужасяващото представяне в защита на валенсианци.


Лионел Меси, Алексис Санчес и Педро Родригес започнаха в атака за Барса, докато Андрес Иниеста и Неймар останаха на пейката. Серхио Бускетс, Шави и Сеск Фабрегас започнаха в средната линия, а Адриано, Пике, Масчерано и Дани Алвеш започнаха в защита. Освен Неймар, през втората част в игра се появиха още Андрес Иниеста и Кристиян Тейо.


Двубоят на „Камп Ноу" започна със силен натиск на Барса от самото начало, като само през първата част домакините нанизаха цели шест гола. Начало на голеадата даде Алексис Санчес, който още в 3' получи асистенция от Фабрегас и на празна врата вкара за 1:0.


Десетина минути по-късно първия си гол за сезон 2013/14 отбеляза и Лионел Меси, който покачи на 2:0. Аржентинецът размени подавания с Педро и насочи топката в мрежата.

 


Головото шоу на „Камп Ноу" продължи с пълна сила, а в 23' Дани Алвеш покачи на 3:0. Вратарят на Леванте Навас успя да отклони опит за подаване на Фабрегас, но прати топката право в краката на Алвеш, който от лесна позиция също реализира.


Само две минути по-късно резултатът набъбна на 4:0. Страхотно подаване на Меси изведе Педро на чиста позиция, а крилото стреля технично в долния десен ъгъл на вратата.

 


Барса обаче не спря дотук, като в 41' бе отсъдена и дузпа в полза на каталунците. Бранител на Леванте фаулира футболист на домакините, а Лео Меси бе точен от бялата точка, бележейки втори гол в двубоя за 5:0.


До почивката имаше време и за шести гол, който падна в самия край на полувремето. Шави засече подаване на Фабрегас и прати кълбото зад Навас, доближавайки Леванте до още по-сериозно унижение.

 


За радост на гостите от Валенсия, през втората част голеадата прекъсна, макар и домакините да продължиха да нападат през цялото време.

 

На няколко пъти Навас отклони удари на футболисти в синьо-червени екипи, преди в 73' да капитулира за седми път. Педро пое една топка от Фабрегас и от близка дистанция вкара без проблеми, оформяйки крайното 7:0 в двубоя.