Роналдо постави Ювентус на колене (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид е все по-близо до класиране на осминафинал в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като тази вечер на "Сантяго Бернабеу" надигра трудно с 2:1 Ювентус и продължава да няма загуба.

 

Героят на вечерта се казва Кристиано Роналдо, който вкара и двете попадения за своя тим. Първото дойде още в 4', но в 22' Йоренте неутрализира аванса на домакините. От дузпа в 28' обаче португалецът възстанови аванса и осигури победата.

 

Това беше гол №57 на CR7 в Шампионска лига, с което той изпревари Рууд Ван Нистелрой във вечната ранглиста голмайсторите. Пред него са само Раул Гонсалес и Лионел Меси.

 

Двата му гола пък позволиха на Реал Мадрид да събере 9 точки и да се озове на върха с аванс от цели 5 пред втория Галатасарай и 7 от Ювентус, който е пред угрозата да отпадне рано-рано от турнира. Последен е Копенхаген с точка.

 

Изненадата в състава на Реал беше свързана с оставането на пейката на Иско и Гарет Бейл, Модрич и Ди Мария заеха техните места. Конте пък за първи път заложи на 4-5-1 и излезе с Касерес и Огбона на двата фланга на защитата.

 

 

В самото начало Юве имаше отлична ситуация да отбележи, но Касияс във 2' се отчете с невероятно спасяване.

 

Само 2 минути по-късно Реал организира чудесна атака - Кедира беше изведен отдясно и веднага комбинира с Ди Мария. Той направи пробив успоредно на наказателното поле и с брилянтен пас изведе Роналдо сам срещу Буфон - португалецът го финтира и спокойно реализира за 1:0.

 

 

След попадението Ювентус окупира половината на Реал Мадрид и на няколко пъти беше близо до попадение, но Касияс се намеси при удар на Тевес, а Йоренте и Касерес стреляха в аут.

 

Натискът на "бианконерите" обаче даде резултат и в 22' Касерес центрира в наказателното поле, където трудно Погба успя да стреля с глава. Касияс спаси, но никой не покри Йоренте, който издебна момента и вкара за 1:1.

 

 

Само 6 минути по-късно обаче се стигна до дузпа в полза на Реал Мадрид, след като при центриране Киелини наруши правилата срещу Серхио Рамос. За протестите си Видал получи жълт картон, а Роналдо бе безкомпромисен - 2:1 и 57-и гол за Кристиано, който изпревари Ван Нистелрой в подреждането на голмайсторите.

 

До края на полувремето на два пъти Кристиано Роналдо можеше да запише хеттрик, но не успя - 2:1 на полувремето.

 

 

След почивката Ювентус отново заигра по-добре, но подобно на ситуацията, когато беше изравнен резултата, Киелини допусна фатална грешка. Той удари с ръка през лицето откъсващия се Кристиано Роналдо и заслужи червен картон от съдията - Ювентус остана с 10 човека, а Йоренте напусна за сметка на Бонучи.

 

Последва тотален натиск на Реал Мадрид а в 62' се стигна до ужасяващ пропуск на Бензема, който останал сам срещу вратата след пас на Ди Мария стреля високо в аут - непростим пропуск. Малко по-късно пък Видал ритна земята и се строполи на земята, но поиска да бъде отсъдена дузпа. Разбира се, такава не последва.

 

 

"Кралския клуб" продължи по-активно и пропусна още няколко добри ситуации, а в 72' Касияс трябваше да оправя положението, след като спаси много опасен удар на Джовинко. До края на мача обаче Ювентус беше по-активният отбор, но не успя да материализира превъзходството си, а от феновете на Реал дори се чуха освирквания заради слабата игра на отбора в края.