ВИДЕО: Принца поведе поразклатения Милан към Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Въпреки че не се намира в най-добрата си форма, отборът на Милан направи нужните корекции и успя да спечели с 3:0 на "Сан Сиро" срещу ПСВ Айндховен, класирайки се за груповата фаза на Шампионската лига.

 

В първия мач от плейофите на най-комерсиалния клубен турнир двата тима завършиха 1:1, но днес "росонерите" играха далеч по-добре и си заслужиха мястото сред най-добрите.

 

В герой на срещата се превърна позагубилият се през последните месеци Кевин Принс Боатенг, който отбеляза два много ценни гола (9', 77'). Между двата му гола с един се отчете Балотели (55').

 

Така утре вечер възпитаниците на Масимо Алегри ще чакат жребия в Шампионска лига, докато ПСВ Айндховен, който отново беше без Станислав Манолев, ще играе в Лига Европа.

 

За разлика от първия двубоя Милан натисна от самото начало и реши да не оставя нищо на случайността. Това обаче можеше да изиграе лоша шега на домакините, след като Матевз успя да избяга от Сапата и да стреля с глава, но Абиати спаси.

 

В 9' обаче Кевин Принс Боатенг успокои обстановката, след като от 20 метра стреля изключително прецизно и даде аванс на своя тим - 1:0. Бързо след това и Ел Шарави имаше възможност пред себе си, но Зоет спаси.

 

ПСВ обаче не се предаваше и Махер можеше да отбележи, но отново беше спрян от Абиати, който парира мощен снаряд на нападателя. Милан пък отговори със свиреп удар на Монтоливо, а в 32' Шарави пропусна да даде ценен аванс от два гола, целейки горната греда.

 

В края на полувремето пък "филипсите" можеха да изравнят, но отново Абиати се оказа последна преграда след удар на Вилемс - 1:0 на полувремето.

 

Втората част започна с мощен натиск на гостите, а грешка в защитата на Милан позволи на Джефри Брума да остане сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. Последваха няколко опасни центрирания, но при едно от тях се стигна до контраатака, а Ел Шарави пропусна останал сам срещу вратаря.

 

Голът за домакините обаче не закъсня, след като в 55' след центриране от корнер топката бе отклонена към Балотели, а нападателят подложи инстинктивно крак, насочвайки топката неспасяемо във вратата на ПСВ - 2:0.

 

Тимът от Айндховен се опита да отговори и успя да създаде няколко опасности, но Абиати продължи да е същинска стена, спасявайки нови два удара. В 77' пък гостите бяха издебнати, а Боатенг получи в наказателното поле и с диагонален удар през защитник успя да направи резултата с 3:0.