Динамо (Загреб) ще дебне Лудогорец в плейофите на ШЛ

снимка: БТА/AP

Хърватският шампион Динамо (Загреб) оправда очакванията и без особено напрягане се класира за плейофите на Шампионската лига, където може да срещне отново българския евробоец Лудогорец.

 

Динамо срази с 3:0 в реванша молдовския Шериф (Тираспол) и с общ резултат 4:0 отново стига до подножието на груповата фаза на най-комерсиалния футболен турнир.

 

Фернандеш откри резултата в полза на гостите от Загреб в 10-ата минута, а Судани в 27-ата на практика класира тима си напред, правейки 0:2. Крайното 0:3 бе фиксирано в 61-ата минута от Чоп.

 

Динамо (Загреб) със сигурност ще бъде в урната на поставените от шампионския поток в жребия за плейофите.

 

Това означава, че хърватите отново може да се срещнат с Лудогорец, което важи за Стяуа (Букурещ), Базел и още два отбора, все още непотвърдени.

 

Ако Стяуа бъде изтеглен за съперник на "орлите" и жребият отреди да домакинства в първия мач, то Лудогорец няма да може да използва фактора домакинство в стремежа си да се класира в групите на Шампионската лига.

 

Ако пък Базел се изправи срещу Лудогорец, то българският национал Иван Иванов отново ще трябва да се изправи срещу разградчани, макар и да няма право да играе за швейцарците в плейофите.

 

Металист (Харков) не допусна изненада и елиминира гръцкия ПАОК с общ резултат 3:1, след като стигна до равенство 1:1 като домакин в реванша в Украйна.

 

Себастиан Бланко откри резултата в 72-ата минута за металистите, но бившият нападател на ЦСКА (Москва) Томаш Нецид изравни в 83-ата за 1:1.

 

Металист не е в потока на шампионите за плейофите, като ще бъде поставен в жребия в Нион в петък от 13:00 часа българско време.