Лудогорец домакинства в Румъния в плейофа на ШЛ?

снимка: Булфото

Българският шампион и евробоец Лудогорец може да остане без стадион за домакинството си от плейофната фаза на Шампионската лига.

 

Сензацията е факт, след като има вариант „орлите" от Разград да бъдат насрочени от жребия (в петък, 13:00 часа българско време) да домакинстват на 27-ми или 28-ми август на последния си опонент преди груповата фаза на най-комерсиалния турнир.

 

Ако това стане, то Лудогорец няма да може да използва единствения лицензиран стадион в България за мач от подобна величина - Националния стадион „Васил Левски" - защото 3 дни по-късно там ще се проведе концерт и вече ще бъде монтирана сцената.

 

„Има вариант да отидем в Румъния на стадиона на Стяуа, но ако ни се паднат те, вероятно ще гостуваме и в двата мача", заяви президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев, бесен от абсурдната ситуация.

 

Според Домусчиев БФС не може да направи нищо, защото вече се е свързал с президента Борислав Михайлов, но той самият не е успял да помогне. Не БФС, а Национална спортна база е стопанин и ръководител на „Васил Левски" и тя вече го е дала за концерта.

 

Домусчиев обаче е крайно възмутен от факта, че БФС са пропуснали да обявят, че на близка до датата на концерта Лудогорец ще атакува групите на Шампионската лига.

 

На тима от Разград му остава да се надява жребият в Нион на 9-ти август да определи Лудогорец за домакин в първия мач, който ще се играе седмица по-рано и ще може да бъде проведен на „Васил Левски".

 

В противен случай, пред „орлите" има два варианта - да използват стадиона на Стяуа или да приемат да гостуват в двете срещи.