Прандели: Българите играха по-добре от нас

снимка: БТА

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели похвали българския национален отбор за представянето снощи в мача от световните квалификации, завършил 2:2.

 

Сребърният медалист от Евро 2012 не представи особено бляскава продукция и можеше да бъде победен от българските "лъвове".

 

Прандели призна, че неговите възпитаници са се представили под очакванията и подчерта, че в исторически план първият кръг от квалификациите винаги е най-труден.

 

"Не би трябвало да се изненадваме, защото всички отбори вече срещат трудности където и да отидат да играят. Ние трябваше да играем по-агресивно, а бяхме по-слаби, нямахме ритъм.

 

Исторически това са най-трудните периоди за всеки национален отбор, което потвърждава, че българите играха по-добре, докато ние -не.

 

От нашия състав очаквах повече злоба и хъс на терена, да се борим за всяка топка и да се движим. Играта ни беше без достатъчно скорост. Но аз не съм толкова разочарован, колкото трябва да бъдат самите футболисти."

 

Прандели беше попитан дали не е направил грешка с ранните смени, тъй като Даниеле де Роси се контузи и в последните 12 минути Скуадра Адзура остана с десет души на терена.

 

"Не се страхувам да бъда обвинен, защото контузията не е нещо, което можеш да предвидиш. Треньорът на италианците поздрави Себастиан Джовинко, като заяви, че той е бил най-активен и подвижен и създал доста възможности за своя отбор.