Берлускони: Балотели е гнила ябълка

снимка: БТА

Президентът на Милан Силвио Берлускони отхвърли слуховете, че ще привлече Марио Балотели в състава на Милан. Бившият италиански премиер описа нападателя като „гнила ябълка".

 

Според медиите в Италия, Балотели е вариант за заместник на напусналия Алешандре Пато, още през януарския трансферен прозорец. Балотели никога не е криел симпатиите си към Милан, а преди време дон Силвио бе сигурен, че Супер Марио ще играе един ден за „росонерите".

 

„Името на Балотели никога не е било в моите планове. Той е гнила ябълка и може да окаже негативно влияние, където и да отиде," заяви Берлускони явно визирайки последните проблеми на Балотели с Манчини и ръководството на Манчестър Сити.

 

Берлускони не искаше да говори за бъдещето на Масимилиано Алегри начело на Милан, но сподели плановете за Гуардиола.

 

„Дали Алегри ще остане и следващия сезон? Трябва да кажа истината? Моля, питайте ме друг въпрос," измъкна се Берлускони.

 

Той обаче продължи: Винаги съм се опитвал да го (Гуардиола) привлека в Милан, защото в последните години Барселона играе най-добрия футбол. Преди година имахме отбор с шампиони, който би играл футбола на Гуардиола. Сега обаче шансовете намаляват.

 

Президентът на Милан отново говори за повече доверие към подмладяването на отбора.

 

„Ние работим и привличаме само младоци. Решихме, че нямаме нужда от топ-играчи над 21 години. Феновете трябва да следват отбора със страст, но сега е нужно да имат търпение за 2-3 сезона, след 26 години успех, за да може един ден пак да усетим тръпката от завръщането.

 

В момента Милан заема седмо място в Италия с 30 точки след 19 кръга.