10 храбри войни от Рубин разгадаха Фалкао и действащите шампиони (ВИДЕО)

снимка: Guliver/Getty Images

Рубин Казан постигна гръмка победа тази вечер, след като с човек по-малко удържа шампиона в Лига Европа Атлетико Мадрид и смълча "Висенте Калдерон" за 0:2 в първия 1/16-финален сблъсък от турнира.

 

Първото попадение бе дело на Караденис в 6-ата минута, а капитанът Шаронов получи червен картон в 45-ата, но "дюшекчиите" затвърдиха колебливата си форма и дори не успяха да стигнат до равенството след невероятни пропуски. В самия край пък Асенхо направи уникална глупост, включвайки се в атака, а Орбайз наказа това с гол в последната секунда.

 

Така след седмица ни очаква един изключителен реванш в Казан, като шампионът ще трябва да брани своята чест, тъй като оставането на възпитаниците на Диего Симеоне в Лига Европа е изключително съмнително.

 

Атлетико опита да наложи своя стил от самото начало с много подавания, но руският тим бе готов и още в 6-ата минута нанесе сериозен удар по действащия шампион - невероятна контра в "зелено" позволи на Рондон да се озове на отлична позиция, но Асенхо спаси. Караденис обаче не сбърка при добавката и Рубин поведе на "Висенте Калдерон".

 

"Дюшекчиите" опитаха да натиснат своя съперник, но гостите стояха отлично на терена и не позволяваха да се стигне до добри ситуации, като повечето опити на Атлетико бяха чрез Фалкао и Родригес, и то с удари от средна и далечна дистанция.

 

В същото време Рубин атакуваше изключително опасно и можеше да стигне на няколко пъти до втори гол, но Асенхо, макр и леко колебливо, успя да се намеси на два пъти при удари на Рондон.

 

В 45-ата минута обаче гостите допуснаха първата си грешка - получилият по-рано жълт картон Шаронов фаулира доста глупаво Фалкао встрани от наказателното поле, за което получи заслужен втори жълт, което доведе и до автоматичен червен. Така руският гранд трябваше да доиграва срещата с човек по-малко.

 

Това обаче не помогна на Атлетико, който през втората част обсади вратата на своя гост, но Рубин се бранеше храбро и не допускаше чисти положения, а Фалкао продължи да изпитва затруднения срещу сгъстената защита.

 

Въпреки това "дюшекчиите" не се отказваха и натискаха здраво, като стреляха от всяка възможно ситуация. Така в 72-ата минута Туран за малко да отбележи, но Рижиков успя да се намеси, а отново той секунди по-късно успя да избие в корнер удар на Родригес.

 

С идването на заключителните 10 минути и пред Фалкао се откри прекрасна ситуация, като Ел Тигре заби топката в горната греда, която спаси Рубин. В 83-ата минута пък Адриан от 2 метра не успя да забие топката с глава във вратата след изпълнение на корнер - нов малшанс за действащите шампиони.

 

В самия край на срещата пък Родригес направи най-уникалния пропуск, като абсолютно необезпокояван от 4 метра прати топката встрани. При последния корнер пък Асенхо реши да се включи, което доведе до феноменална контраатака на гостите и Орбайз получи топката на празна врата и вкара за 0:2 - край на двубоя и много въпросителни за Симеоне, Фалкао и компания. 

 


szólj hozzá: Atletico Madrid vs Rubin Kazan 0:2 HIGHLIGHTS