ЦСКА се разправи с Ал Ахли от втория път

снимка: Булфото

ЦСКА постигна успех с 2:0 над Ал Ахли в първи мач от тристранния турнир „Мъчениците на 17 февруари", с което взе реванш за поражението с 0:1 от този съперник при първата си проверка на либийска земя.

 

Головете за 31-кратните шампиони реализираха Борис Галчев от фаул в 18-ата минута и Станислав Костов в края, за когото това бе второ попадение в приятелските мачове.

 

Първият двубой на „армейците" от тристранния турнир „Мъчениците на 17 февруари" се забави с 40 минути и продължи както повелява регламента - 45 минути. Веднага след това започва втората мини-контрола на ЦСКА срещу Ал Насър от Бенгази.

 

Димитър Пенев бе заложил на Райс Мболи на вратата, а пред него в защита оперираха Иван Бандаловски, Адемар Жуниор, Илиас Хадад и Ангел Грънчов. Борис Галчев движеше играта от центъра на халфовата линия, а около него и в по-предни позиции се намираха Николай Дюлгеров, Станислав Костов, Грегориан Паун, Антон Карачанаков и Нджонго Присо.

 

Мачът на стадион „Мъчениците на 17 февруари" започна с по-добра игра на българския тим, който в 11-ата минута можеше да поведе чрез едно от новите попълнения Паун.

 

Той получи удобен пас от Адемар, но волето му прати кълбото встрани от вратата на либийците.

 

В 18-ата минута Борис Галчев с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар откри резултата в полза на „червените", които само няколко секунди по-късно можеха на свой ред да допуснат гол.

 

Райс Мболи спаси опасен изстрел на противников играч, който се бе озовал на стрелкова позиция, но не можа да преодолее алжирския страж на „армейците".

 

Това беше единствената опасна ситуация за Ал Насър и либийският тим не застраши отново вратата на ЦСКА. От своя страна възпитаниците на Димитър Пенев не играеха на високо ниво, но все пак стигнаха до второ попадение, дело на юношата на Пирин Станислав Костов.

 

Той бе точен в 45-ата минута от близка дистанция и оформи крайния резултат 2:0 в полза на българите, като асистент на гола беше Галчев.