4-ма българи на тепиха днес

снимка: БТА

Четирима българи ще излязат на тепиха по-късно днес  във Вантаа, Финландия, където стартира надпреварата в първите  четири категории на класическата борба.

Родните национали  спечелиха 7 европейски отличия до момента, но се надяват техният брой да нарасне още днес.

При най-леките, до 59 килограма, Александър Костадинов, трети  от Евро 2012, започва с финландеца Яни Юка Хапамеки. При успех  на осминафиналите той вероятно ще срещне номер 1 в света при  юношите за 2013 година Карен Асланян (Армения). А с руснака Иван Куйлаков, втори от Евро 2013, може да се борят на полуфиналите.

При 66-килограмовите дебютантът Константин Стас започва с  датчанина Карл Андерс Екстрьом. В неговия поток е и Галиг Алиев  от Азербайджан, с когото могат да се срещнат на полуфиналите.

В категория до 98 килограма европейският вицешампион за 2013-а  Владислав Методиев стартира участието си срещу литовеца Ромас  Фридрикас, трети от световното за юноши през миналата година.  При успех на осминафиналите той най-вероятно ще срещне Шалва  Гадабадзе от Азербайджан, който е бронзов медалист от световното първенство през 2013-а.

В тежка категория до 130 килограма Любомир Димитров започва с  унгареца Балинц Лам. При победа той ще срещне румънеца Тибериу  Барбазан.