29-годишният елитен рефер-депутат Стефан Апостолов се оказа милионер и най-богат в Благоевградско

снимка: фейсбук

Синът на бившия скандален съдия от А група Апостол Апостолов - Поли - Стефан Апостолов се оказа голям богаташ. 29-годишният левент стана депутат наскоро и вече е голяма клечка. Стефчо е наследил и хобито на известния си татко - да надува свирката на елитни мачове.

И от футбола Стефан Апостолов изкарва добри пари, защото на месец прибира по няколко хилядарки за отсъжданията си в напечени дербита. Над 1000 лева е хонорара - само за една среща, а на месец са по няколко.

Апостолов стана народен представите от Симитли и изненадващо или не - оказа се официално най-заможният сред тазгодишното попълнение на НС от Благоевградска област. Това сочат данните от Сметната палата, които тя огласи след данъчните декларации на депутатите.

Младият мъж има апартамент в Благоевград от 65 кв. м, къща с площ 100 кв. м и 2 магазина в Симитли плюс 3 дка ниви в местността Мерията в родната му община, всички купени лично от него през периода 2012-2016 г. за общо 81 000 лева, показа справка на Sporta.bg.

Апостолов има още 300 000 лв. налични и 120 000 лв. на банков влог. Депутатът, който има 13-годишен стаж като футболен съдия, е услужил с 20 000 лв. на Теодора Емилова Младенова и с 27 000 лв. на една от фирмите си „Снап кар“ ООД. Все още му се водят и дружествени дялове в общо 9 фирми, с които народният избраник развива мащабна дейност, главно в областта на възобновяемите източници.

Баща му Апостол Апостолов пък вече пореден мандат е и кмет на Симитли. Наскоро мъжът на дъщеря му удари шестица от тотото, така че явно фамилията им е екстра отвсякъде.