25 милиона паунда за Антъни Джошуа за 12 рунда срещу Милър

звездата на бокса Антъни Джошуа ще получи най-високия хонорар в кариерата си за предстоящата си битка срещу Джарел Милър на 1 юни в Ню Йорк. Очакваше се световният шампион на WBA, IBF, WBO и IBO да защитава коланите си на 13 април на „Уембли“ в Лондон, но след като не успя да си осигури достатъчно сериозен противник Джошуа ще се опита да пробие на американския ринг.

Неговият промоутър Еди Хърн заяви, че сделката за битка с Милър в Ню Йорк вече е почти завършена и тяхната битка в „Медисън Скуеър Гардън“ може да бъде официално обявена до края на тази седмица. Очаква се Джошуа да спечели около 25 милиона паунда, за участието си в този мач, което ще нахвърли £20 млн., които той взе за победата си над Александър Поветкин през септември.

По-голямата част от парите ще бъдат осигурени от американския телевизионен партньор на Хърн DAZN. Джошуа също така ще вземе прилична сума от продажбата на платени събития по телевизионния канал Sky Sports във Великобритания.

Бих казал, че на 80% е сигурно, че Джошуа ще се бие с Милър. Парите, които той ще получи ще дойдат не само от DAZN, а от PPV по Sky Sports, от продажбата на билети в „Медисън Скуеър Гардън“ и от продадените телевизионни права на международните телевизии. Всички маркетинг и пиар специалисти винаги са ни казвали: ”Трябва да се биете в Америка”. Сега е най-подходящото време да го направим, заяви Еди Хърн, цитиран от sportal.bg.