1000 километра делят Дунав от следващата битка в Еврокъп

снимка: dunav8806.com

Повече от 1000 километра или около 666 мили е разстоянието по въздух между Русе и поредната дестинация на Дунав 8806 в турнира за Еврокупата на ФИБА – Мерсин.

Шампионът на България отпътува рано тази сутрин (27 ноември) към турския град за последното си гостуване от груповата фаза на втората по сила надпревара в дамския клубен баскетбол на Стария континент.

 

Сините феи“ тръгнаха около 8:30 часа от зала „Дунав“, след което отлетяха със самолет от Букурещ до Адана. Оттам ги очакваха около 85 километра с автобус до Мерсин.

По традиция е предвидена и опознавателна тренировка в залата, в която играят срещу местния Буюкшехир в четвъртък, 28 ноември, от 18:30 ч. българско време.

Очаква ни отново тежко пътуване. Имахме само две тренировки след срещата с Хасково преди да тръгнем за Турция. Възстановихме се и направихме план за мача срещу Мерсин. Влезли сме в такъв ритъм, че почти не тренираме. Пътуваме и играем мачове. Нямаме много възможност да се готвим за следващия съперник“, отчете старши треньорът Георги Божков.

 

Той добави, че състоянието на Таня Чиров се следи постоянно и ще вземе решение за евентуалното ѝ участие в мача непосредствено преди неговото начало.