100 милиона пръснати по агенти в Англия

снимка: chelseafc.com

Клубовете във Висшата лига платили близо 100 милиона комисионни на агенти през последната година. Точната цифра на огромната сума е 96 милиона паунда, като това близо 20 повече от сравнението с предходните 12 месеца.

Най-голям принос за деветцифрената сума има тимът на Челси. Причина за това е връщането на мениджъра Жозе Моуриньо и привличането на камерунеца Самюел Ето’о и бразилския плеймейкър Вилиан.

На второ място в тази своеобразна класация е тимът на Манчестър Сити, които са платили малко над 11 млн. за пристигането както на мениджъра Пелегрини, така и на няколко нови попълнения през лятото.

От Ливърпул пък са допринесли за сумата с малко над 9 милиона, докато шампионът Манчестър Юнайтед са платили сравнително скромните 4 милиона, въпреки идването на Дейвид Мойс и привличането на Маруан Фелайни.

През 2008 година Висшата лига се съгласи, че всеки клуб ще публикува общата сума, платена за агени през годината. Тези данни също включват всички плащания, направени от клубовете на агенти от името на своите играчи.