Ужасна новина! Кубрат с тежка контузия, мачът се мести с месец или два!

снимка: twitter.com

Ужасна новина за българските фенове долетя от лагера на Кубрат Пулев! Кобрата е получил тежка контузия и мачът срещу Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф е поставен под сериозна въпросителна. Това се случва 13 дни преди сблъсъка за световните титли на WBA, IBF и IBO в тежка категория. 

Преглед с ехограф в клиника в Берлин преди броени часове установи, че Кобрата е с частично разкъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка. Подобно състояние отнема месец за възстановяване, съобщава "БТВ". 

Пулев е получил тежката травма при спаринг още преди десет дни (6 октомври) по време на лагера си в олимпийския център в германската столица. Той обаче е пожелал контузията да остане в тайна и се е надявал да се възстанови бързо. Оттогава натоварванията му са сведени до минимум, той не нанася удари на тренировка и спарингите му са временно преустановени. 

Тепърва Кубрат ще бъде подложен на още по-обстойни медицински изследвания. Предварителните прогнози обаче сочат, че трябва да стане медицинско чудо, за да може той да бъде вдигнат на крака.

В случай че Пулев не е готов за двубоя, предстои да бъдат уведомени щаба на съперника и трите организации, чиито пояси държи британският шампион. Очаква се да бъде насрочена нова дата - през ноември или декември.

Ситуацията може да се окаже доста неприятна за българските фенове на бокса, които възнамеряваха да посетят зрелището. Билетите им със сигурност ще бъдат презаверени, но остава открит въпросът със сумите за резервации на самолетни билети и хотели.

Това е първият случай, в който боксов мач при професионалистите се отменя заради травма на Пулев. През 2014 г. Владимир Кличко се оплака от скъсано мускулно влакно на левия бицепс и това наложи преместването на мача за световната титла между двамата от 6 септември за 15 ноември.