US Open определи рекордни премии и награден фонд от 50 милиона долара

снимка: БГНЕС/EPA

US Open е последният турнир от Големия шлем за сезона. Логично всички надежди на тенисистите, които не са успели да грабнат титлата от Австралия, Париж или Лондон, ще дадат всичко от себе си, за да вдигнат последния важен трофей за сезона. За още по-голяма мотивация са се погрижили и организаторите на надпреварата. Тази година наградния фонд на турнира ще е с цели 9% по-голям и ще предложи колосалните 50,4 милиона долара.

Шампионите при мъжете и жените през 2017 година ще инкасират умопомрачителните 3.7 милиона долара, а финалистите, които се разминат с титлата ще приберат по 1,83 милиона. Цифрите чупят всички рекорди в турнирите от Големия шлем.

Невероятни са парите, които са инвестирани и в квалификациите за турнира. Там наградния фонд скача с почти 50% в сравнение с миналата година. Така до определяне на основната схема вече ще бъдат раздадени почти 3 милиона долара.

"Преди 5 години обещахме, че наградният фонд на US Open ще стане 50 млн. и сме горди, че изпълнихме заканата си“, каза президентът на федерацията по тенис на САЩ (USTA) Катрина Адамс.

Подобрения през 2017 г. има и в съоръженията, където играчите се хранят и тренират: „Целта е направим изживяването за тенисистите и феновете най-доброто.“

US Open ще се проведе в периода 28 август – 10 септември 2017 г.