Григор ще играе по-рано от очакваното, организаторите го поканиха във Вашингтон

Григор Димитров получи "уайлд кард" за участие в турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон, съобщиха днес организаторите. Първата ни ракета обяви, че ще си вземе почивка след Уимбълдън и се очакваше да се завърне на корта за Мастърса в Монреал, който започва на 7 август. Българинът явно е размислил и в последния момент е заявил желание за участие на "Citi Open". Турнирът ще се играе от 31 юли до 6 август.

Гришо вече е участвал 4 пъти на турнира в американската столица, като най-доброто му постижение е класиране на 1/4-финал през 2013. В тази фаза от състезанието той загуби от Томи Хаас (6:7, 6:7). Миналата година най-добрият български тенисист падна още в първи кръг от Даниел Еванс (4:6, 4:6). Сега върху плещите на Григор няма толкова голямо напрежение, тъй като може само да надгражда над натрупаните точки от 2016, ако премине успешно първи кръг. 

Номер 1 в основната схема на турнира ще бъде Доминик Тийм. Милош Раонич също получи "уайлд кард" в последния момент. Във Вашингтон ще премерят сили още Александър Зверев, Гаел Монфис, Лука Пуй, Хуан Мартин дел Потро и Ник Кирьос.