Треньорът на шведите настръхна: Щом си бил Холандия, няма как да си слаб

снимка: twitter.com

Наставникът на Швеция Яне Андерсон взе странно решение да направи лагера на своя тим в България преди световната квалификация между двата тима на 31 август. "Тре крунур" ще бъдат цели 5 дни у нас, като пристигнаха вчера в хотел "Хилтън" и дори направиха тренировка на "Герена". Днес те ще имат още едно занимание там, а след двубоя с "лъвовете" ще осъществят възстановителна процедура и ще заминат директно за Беларус, пише "Спортал". Явно Андерсон иска футболистите му да се аклиматизират по-бързо преди важния сблъсък, защото според него България вече е много по-добър отбор отпреди.

"България сега е много по-организиран тим от онзи, който победихме с 3:0 през есента. Домакините ни са непобедени на техен терен. Щом си надиграл Холандия с 2:0, няма как да си слаб. Очаквам променена България. Трябва да бъдем много внимателни и да подсигурим солидно защитата си", заяви наставникът на шведите.

Той говори и за евентуално завръщане на голямата звезда Златан Ибрахимович, който сложи точка на кариерата си в националния отбор. "Не го познавам толкова добре, но той е известен със своята дисциплина и не съм изненадан, че се възстановява така бързо. Говорил съм с него за участието му в националния отбор, но той вече е взел решение да се откаже. Когато се върне в игра обаче, ще говорим пак. Може пък да реши друго", изрази надежди Андерсон.