Коутиньо уж е контузен, но ще играе за Бразилия

снимка: twitter.com/Anfield Press

Филипе Коутиньо пропусна първите три мача на Ливърпул от началото на сезона заради контузия в гърба, но изненадващо бе повикан в състава на Бразилия за предстоящите световни квалификации. Звездата на мърсисайдци вчера тренира със "Селесао" и изглеждаше абсолютно здрав. Това потвърждава версията, че травмата на Коутиньо е донякъде измислица, която е повод за мениджъра Юрген Клоп да накаже бразилеца. Той иска да се махне от Ливърпул и да премине в Барселона, като дори пусна молба за трансфер, но бе спрян от ръководството.

Лекарят от щаба на бразилците каза, че болките на Филипе са били от стрес. Той потвърди, че атакуващият халф се чувства в добро състояние и ще играе срещу Еквадор тази седмица. "Коутиньо има проблеми с гърба?", учуди се медикът. "Сега той е добре. Проблемът му е предизвикан от стрес, от емоции. Несигурността за бъдещето му е предизвикала тези проблеми", заяви той.

Ливърпул отказа грандиозна оферта от 114 милиона паунда за своята перла и бъдещето на бразилеца не е никак ясно. Барса има още три дни да атакува с нова оферта, а ако не сполучи, то Филипе ще продължи да носи екипа на мърсисайдци.