Торта с Купите украси пищното коледно парти на Ботев (Пловдив)

галерия:

снимка: botevplovdiv.bg

Футболистите, треньорите, шефовете и феновете на Ботев (Пловдив) изпратиха повече от успешна 2017 година с пищно коледно празненство. Партито се състоя в ресторанта на хотел "Марица" под тепетата, а "канарчетата" си бяха поръчали специални торти със захарни реплики на Купата и Суперкупата на България, които завоюваха тази година.

Освен тези трофеи, Ботев изигра 6 мача в Европа, като бе близо до влизане в групите на втория по сила турнир на Стария континент - Лига Европа. "Жълто-черните" се класираха и за полуфиналите на Купата, а надеждите им са да защитят трофея си през 2018.

"Благодаря на ръководството, на треньорите, на футболистите и на вас, феновете, за тази велика година. Кога сме си представяли, че ще вземем две купи? Това е нещо уникално. Като сме всички заедно, ще бъдем голяма сила и ще продължим с големите успехи. Трябва само търпение и вяра. Без Ботев няма България", заяви радостният областен управител на Пловдив Здравко Димитров, цитиран от gong.bg.

Клубната легенда Динко Дерменджиев получи икона на Архангел Михаил, която да го пази. Чико пожела на ботевистите да спечелят купа и през новата година. Старши треньорът Николай Киров пък получи икона на Николай Чудотворец. Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов и мениджърът на клуба Асен Караславов също се сдобиха с ценни подаръци.

Черешката на тортата бе самата торта с изобразени емблемата на Ботев и двете купи от 2017 година. Президентът Ангел Палийски, Чико и Николай Киров я разрязаха и си пожелаха още много успехи занапред.

kupa.jpeg