Левски на спаринг с Байерн в Малта

снимка: lap.bg

Левски ще играе контролна среща с дублиращия тим на Байерн (Мюнхен), като двубоят трябва да бъде потвърден съвсем скоро, пише в. "24 часа". Това ще се случи на зимния лагер на "сините" в Малта. Те ще се възползват от възможността да направят спаринг с втория тим на баварците поради факта, че той също ще бъде на лагер на средиземноморския остров.

Байерн II е участник в една от четвъртите дивизии на Германия. В момента той заема 4-ата позиция в регионалната лига на Бавария.

Футболистите на Делио Роси могат да обменят опит с някои играчи, които се състезават в Бундеслигата. Сред тях е по-малкият брат на Марио Гьотце - Феликс. Той е част от втория тим, но понякога е включван и в представителния отбор на немския шампион. 

Зимната подготовка на 26-кратните шампиони на България стартира на 9 януари. По време на лагера играчите на Делио Роси ще изиграят 5 контролни срещи. Първата от тях вече е сигурна - срещу местния Хибърниънс. Следващите два приятелски мача трябва да са срещу украинския Олександрия и руския Оренбург. Цветовете на последния защитава българинът Благой Георгиев.

Лагерът на "сините" в Малта ще се състои от две сесии по две седмици, като между тях футболистите ще разполагат с 3 дни почивка и ще ги използват, както намерят за добре. "Сините" се завръщат от острова на 6 февруари. В дните преди възобновяването на първенството в Първа професионална лига ще бъде изигран спаринг с третодивизионния Сливнишки герой.