Тандемът Антъни-Вакареев е номер 1 за юли

снимка: twitter.com

Най-добрият български плувец Антъни Иванов и неговият треньор Николай Вакареев днес получиха наградите съответно за най-добър спортист и най-добър треньор на България за месец юли. На церемонията присъстваха генералният секретар на федерацията Таня Богомилова и националният селекционер Кристиян Минковски.

Торпедото Антъни бе избран за най-добър в ежемесечната анкета на Пресклуб "България" с 15 гласа. Зад него остана световният и параолимпийски шампион в тласкането на гюле Ружди Ружди, който получи 3 гласа от българските журналисти. Първото място на Иванов се дължи на феноменалното му представяне на световното първенство в Будапеща преди месец. Там той се бори с най-добрите плувци в света и стигна до 8-о място в коронната си дисциплина - 200 м бътерфлай. Преди седмица пък той завърши и участието си на планетарния шампионат за юноши, където грабна бронза в същата дисциплина.

Иначе за най-добър треньор Вакареев изпревари старши треньора на Ботев (Пловдив) Николай Киров. Наставникът на Антъни получи 13 гласа, а Белия остана с 5.

След връчването на наградите 18-годишният Антъни благодари на журналистите, че са гласували за него. Той сподели, че на световното първенство за юноши в САЩ не е бил в най-добрата си форма, както в Унгария. Той сподели, че продължава да тренира усърдно и да плува за България, макар да възнамерява да учи в университет отвъд Океана.

Вакареев пък разкри слабото място на Иванов и каза, че ще наблегнат върху него. Това е бързината при обръщането. Той сподели още, че Иванов ще участва само на държавното първенство до края на годината и ще пропусне европейското на малък басейн през декември.