Щастливият Антъни: Винаги ще плувам за България

снимка: twitter.com

Най-добрият български плувец Антъни Иванов се завърна днес на родна земя от Индианаполис (САЩ), след като спечели исторически бронзов медал за България на световното първенство за юноши и девойки в дисциплината 200 м бътерфлай. Досега нито един роден плувец не е успявал да завоюва отличие от подобен форум. "Торпедото" сподели, че на всяка цена ще продължи да се състезава за България, въпреки че професионалният му път ще премине през САЩ, където възнамерява да учи.

"Все още не съм избрал университет. До края на октомври трябва да реша. Ще продължа да се състезавам за България. Ще уча в САЩ, но това не ми пречи", каза гордостта на родното плуване, цитиран от "БТВ".

"Изпълнихме целта, която си бяхме поставили. Радвам се, че успяхме до някаква степен да задържим формата от Будапеща и да взема този медал. Това е най-важното. Със сигурност финалът при мъжете ми даде увереност и ме успокои. Очакванията не ми натежаха", сподели радостният Иванов. Той бе посрещнат с цветя и усмивки на летището в София и раздаде снимки и автографи на десетки фенове.

18-годишният талант от Велико Търново направи истински фурор на изминалия планетарен шампионат в Будапеща. Там той плува редом с най-добрите състезатели в света в последното десетилетие и успя да намери място във финала на 200 м бътерфлай, където зае 8-а позиция.