Стоичков готви голяма изненада за 2018-а, само един човек знае тайната

снимка: facebook.com

Христо Стоичков заяви, че пази голяма тайна за 2018-а година, с която ще изненада всички българи. Камата каза, че само един човек знае за нея, а догадките на родните привърженици вече започнаха.

"2018-а? Ами, това е скоро. Ще има голяма изненада, но ще я запазя в тайна. Този път няма да кажа на никой. Само един човек в България ще знае какво ще се случи през 2018 г.", заяви легендата на българския футбол.

Той направи уникален спектакъл в Стара Загора, където легендите на Барселона се изправиха срещу приятелите на Камата, а Стоичков игра и за двата тима. 

"Най-напред искам да благодаря на всички мои колеги както от българска страна, така и от страна на Барселона. Също искам да благодаря на тази прекрасна публика, на кмета на Стара Загора, на цялата организация, на момчетата и момичетата, които са свързани с това мероприятие. Направих го в Стара Загора най-вече, защото е спортен град. От тук са тръгнали големи спортисти и футболисти - Петър Жеков, Петко Петков, Георги Димитров – Джеки, Стойчо Младенов… Просто нещо трябваше да се случи в този град, който в момента е спортен град на Европа. Догодина ще бъде София. Трябва да се прави нещо малко по-различно. Затова, когато разговарях с кмета и му обясних, че има възможност да се направи такъв мач, абсолютно подкрепи идеята. Щастлив съм, че събитието се получи и хората останаха доволни", сподели Камата в предаването "Код Спорт" по "ТВ+".

Стоичков разкри, че сам е решил да играе и за двата тима. Той изпусна дузпа и се разочарова, но сподели, че е имал много малко такива моменти в своята кариера.

"Аз си ги решавам тези неща. Както съм играл за българската страна, така съм играл и за Барселона. И двата отбора са вътре в сърцето ми. Не мога да ги деля. Исках да направя по 25 минути и за двата тима. Така се чувствах по-комфортно".

"За ЦСКА един път и за Барселона - два пъти (б.а. - съм изпускал дузпа). В националния отбор нямам изпусната дузпа. Но на един приятелски мач това не важи", сподели легендарният номер 8.

Стоичков сподели, че се е раздавал на максимум и за двата отбора, защото винаги иска да печели. Той похвали страхотната игра на Димитър Бербатов, който вкара хеттрик за Приятелите на Камата. 

"Естествено, че за мен имаше значение. Като българин винаги искам да побеждавам, но като футболист на Барселона искам поне да стане равен. Имаме един прекрасен футболист Димитър Бербатов, който си личи, че се подготвя супер за новото си амплоа в Индия. Дано да е здрав, да няма контузии, да се радва на това, което може, а ние видяхме какво може. Също много се радвам за Стилиян. След това, което преживя, пак иска да се върне, играе със спортна злоба. Мартин си е същия. Не сме се променили много – можем да си я подаваме. Данчо Лечков си е същия – германският философ, великотърновското момче с къдравата коса продължава да бяга, Наско си е същия, Петър Хубчев е същия, Ивайло Йорданов е същия", сподели Стоичков.

Бившият футболист на Барселона каза, че мачове между легенди много по-лесно пълнят трибуните, отколкото двубои от "А" или "Б" група на родния шампионат. Камата осъзна успеха на своето мероприятие и е готов да зарадва още фенове от цялата страна, като в бъдеще организира още подобни мачове.

"Това е единственият начин да пълним стадионите – с нас, ветераните. Като гледам колко хора ходят в „А“ и в „Б“ група… Предполагам, че ще направим нещо подобно и в други градове. Има градове, които са готови да поемат една такава организация. Догодина ще е готов стадионът във Варна, и в Русе ще стегнат стадиона, и в Благоевград ще стане стадионът, дай Боже да се случи и в Пловдив… Има прекрасни стадиони във Враца и в Монтана, където се събират 15-20 хиляди. Да направим един празник за града. Много от градовете правят юбилеи, имат големи тържества. На никой не сме отказали. Нашето поколение, където сме искали да отидем да играем, винаги сме били там. Мисля, че всеки един град заслужава да има един такъв празник един път в годината. Всеки град си има дата свързана с него. Много пъти сме ходили и сме го правили, защото сме искали. Мисля, че ще продължим да го правим, защото хората го заслужават", сподели Стоичков.

"Ние сме го правили нашето шоу, когато сме играли. Ние знаем какво да правим. Това е за тях. Ние им се отблагодаряваме. Тази благодарност е спрямо тях, спрямо децата, които дойдоха да ни гледат. Някои от тях със сигурност продължават да го правят, пускат някой стар мач. Това е пътят – да видят, че още можем да я подаваме, да вкарваме голове. Ако караме само на татуировки, компютри, лаптопи и телефони, няма да имаме спорт", убеден е Христо Стоичков.