Стеф Къри се нареди редом до папата в класация

снимка: БГНЕС/EPA

Спортът е глобален феномен, а най-големите имена често се сравняват със световни лидери и идоли от всички сфери на живота. Така е и новата класация на списание "Тайм" за 100-те най-влиятелни личности, където баскетболистът Стеф Къри и плувкинята Кейти Ледецки са редом до папа Франциск и Мак Зукърбърг в графата "Титани". 

Гардът на Голдън Стейт пренаписа историята на НБА, като счупи куп индивидуални рекорди и не без основание е смятан за най-добрия баскетболист в света в момента. Освен това той е баща за пример, което му отрежда заслужено място при титаните.  Какво да кажем за Кейти Ледецки? Тя не знае какво е загуба. Животът и нейният талант я карат да порасне много бързо. Още на 15 години стана олимпийска шампионка на игрите в Лондон, където спечели първия си медал от голямо първенство. През годините оттогава тя бие всичко наред в басейна и гледа с очакване към олимпиадата в Рио.

До двамата американски спортисти се нарежда и кечистът Дуейн Джонсън-Скалата, който направи суперуспешна кариера в киното и е идол на много деца в Америка. В категорията "Икони" на "Таймс" са световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, спринтьорът Юсейн Болт, както и състезателката в свободните боеве Ронда Раузи. Те правят компания на певицата Ники Минаж, актьора Леонардо ди Каприо и други.