Скромният Гришо отдаде дължимото на Ник Кириос

снимка: twitter.com

Григор Димитров бе повече от щастлив след триумфа над Ник Кириос със 7-6(3), 7-6(4), 4-6, 7-6(4), който го прати на 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия. Първото нещо, което стори световният номер 3 веднага след срещата, бе да отдаде заслуженото на противника си, който се бори със зъби и нокти и показа феноменален тенис. 

"Да играеш срещу Ник винаги е трудно, аз наскоро загубих от него. Той сервира невероятно, играе невероятно. Заслужава уважение. Бори се през цялото време.

Когато сервирах за мача, имах известни проблеми. Срещу него винаги трябва да си готов, защото не знаеш какво ще направи. Вкарваше сервис с 200 км/ч и трябваше само да блокирам топката", сподели Григор.

"С Дани имахме великолепна 2017 година, мечтана за целия екип. Опитваме се да надграждаме и всеки дава най-доброто от себе си. Гледаме всеки ден да има прогрес. Стъпка по стъпка се движим напред", заяви развълнуваният българин.

На 1/4-финалите Григор ще се изправи срещу британеца Кайл Едмънд. Преди малко повече от седмица първата ни ракета отстрани този противник в Бризбън и сега е готов да го стори отново.

"С него ще е още един мач, през който трябва да премина. Фокусиран съм върху себе си. В началото на турнира не се чувствах толкова добре, но промених някои неща", разкри Григор Димитров след поредния си голям успех.