Ракетата блъсна челно Марко Фу на снукър Мастърс

галерия:

Рони О'Съливан прегази с 6:0 фрейма Марко Фу в първия кръг на Мастърса по снукър в Лондон. Турнирът на най-добрите 16 майстори на щеката се провежда пред препълнените трибуни в зала "Алекзандър Палас" в мегаполиса.

Ракетата стартира шеметно и с два бързи сенчъри брейка поведе с 2:0 партии. Така показа, че ролята му на фаворит е напълно заслужена. До почивката Рони О'Съливан поведе с 4:0, а опонентът му от Хонг Конг нямаше вкарана топка.

Доминацията на Ракетата продължи и след паузата, когато дългите червени влизаха в центъра на джобовете, а псоле в брейк билдинга Рони бе неудържим. Фу все пак записа няколко точки, но това не стигна за успех в някой от фреймовете. В крайна сметка английската мега звезда на снукъра постигна победа с 6:0 фрейма и се класира за четвъртфинал.

Статистиката от мача е повече от лоша за Марко Фу. Той успя да реализира едва 8 топки в срещата, точките на неговата сметка за всичките 6 партии бяха едва 35(няколко са от фаулове). За сравнение - Ракетата бе почти безпогрешен и вкара 185 топки.

В историрията на снукър Мастърс има само още 7 случая, в които играч пада с 0:6. На четвъртфинала Рони О'Съливан ще срещне намиращия се в отлична форма северноирландец Марк Алън и със сигурност ще има по-тежко препятствие.

Във вечерната сесия днес Бари Хоукинс се изправя срещу младата надежда Кайрън Уилсън.

Стефан Марков