Пулев симулирал травма заради допинг и страх...

Нашият топ боксьор Кубрат Пулев се отказа от боя с Антъни Джошуа, който цял свят чакаше. Мачът на 28 октомври в Кардиф приковаваше вниманието на България и всички чакахме с интерес приближаващата гладиаторска битка. В нея Кобарата щеше да спори за 3 пояса на световния шампион в тежка категория. Да, ама, не...

От щаба на българина вчера излезе инфо, че той е контузен. На час по лъжичка. После се появиха различни версии за травмата, а накрая от "Зауерланд" обявиха, че става дума за разкъсан гръден мускул, водещ към дясната ръка на софиянеца. Днес пък се чуха интерпретации, че Пулев щял да ляга под ножа и може да е аут от залата минимум 6 месеца.

Още снощи се заговори, че Антъни Джошуа не може да си позволи да не се бие и трябва да му се намери спешно опонент. Заместник на българина вече има и то официално. Става дума за Карлос Такам. Така стана ясно, че мач ще има. Това автоматично вади Кобрата от претендентската позиция, бърка му дълбоко в джоба и определено удря здраво по имиджа му. 

Sporta.bg внимателно следи всичко около Кубрат Пулев и коментарите на феновете на бокса. Три са основните версии. В социалните мрежи се засилват мненията, че мистериозната контузия на Кубрат е постановка след положителен допинг. Пулев е получил инфо, че в организма му са открити забранени субстанции и той е задействал цялото си влияние в опит да покрие срама. Най-удобно изглеждало обявяване на травма и отказ от мача. Вода в мелницата на тази теза налива фактът, че от лагера на Кобрата развяха бялото знаме и не пожелаха нито устно, нито писмено отлагане на двубоя, а просто съобщиха, че той е тежко контузен. 

Припомняме, че преди 3 години Кличко се контузи малко преди боя срещу Кубрат Пулев, но тогава срещата просто бе отложена с 2 месеца и после се състоя. Сега ситуацията е подобна, но отлагане няма.

Има доста гласове и затова, че нашият боксьор просто се е уплашил, че ще бъде пребит на ринга и кариерата му ще приключи безславно. Хората, които поддържат това мнение са убедени, че след обстоен анализ на плюсовете и минусите - Кубрат е решил да бие отбой. И така да си спести посещение в болница в Кардиф. Ето защо от вчера той мълчи и не обелва и дума, макар че досега бе доста активен в социалните мрежи с думи и снимки или пък с нападки към своя промоутър Кале Зауерланд и брат му Нисе.

Третият и най-вероятен, според нас, вариант е, че Кубрат Пулев действително е получил контузия в спаринг и е в невъзможност да се качи на ринга. Всички знаят, че той е мъжко момче и само в умовете на хейтърите той е страхливец. Едва ли Кобрата би плюл на постигнатото досега с лека ръка. Като основен аргумент в подкрепа на травма на Пулев е и фактът, че с отказа от бой той автоматично губи 4 милиона долара. Толкова щеше да получи българинът, за да се изправи срещу Джошуа пред 80 000 зрители на "Принсипалити стейдиъм" в уелската столица.