Кобрата видя Божия намеса в контузията и говори за пари

снимка: lap.bg

Кубрат Пулев най-сетне взе, че наруши мълчанието си. Почти 24 часа той не пророни и дума, след като стана ясно, че контузия го вади от очаквания с огромен интерес мач за световната титла в тежка категория в бокса срещу Антъни Джошуа. Липсата на коментар до момента предизвика вълна от догадки.  Кобрата е с контузия, която няма да му позволи да се изправи срещу британеца. Най-добрият ни боксьор заяви, че решението му да се откаже от мача е било изключително трудно и добави, че не всичко в живота е пари. 

Ето какво написа Пулев 1:1:

Здравейте, приятели!

Наясно съм, че новината за моята контузия и последвалата отмяна на мача между мен и Антъни Джошуа за световната титла ви е изненадала. Не ми бе лесно да взема това решение! Знам, че на мое място почти всеки друг би избрал да се качи на ринга в Кардиф въпреки всичко и да прибере няколко милиона.

Всеки друг, но не и аз!

В моя живот и в моя свят не всичко е пари. Научил съм, че човек влиза в битка за да я спечели. Разбрал съм, че независимо от превратностите на живота човек не бива да изневерява на своите убеждения.

Антъни Джошуа трябва да защитава световните титли срещу здрав съперник и аз се радвам, че той вече има такъв.

Аз оставам още по жаден за тази битка и смятам, че е само въпрос на време. Именно подобни предизвикателства карат сърцето ми да бие силно и да усещам че съм истински жив. В период от една седмица опитахме всичко за да оздравим контузията, но всяко нещо си иска своето.

Приемам го, като знак. Щом Бог така е решил, значи така е трябвало да стане. Все така ще бъда себе и няма да предам принципите си. Няколко милиона повече няма да ме направят нито по-богат, нито по-щастлив.

Моето богатство е безрезервната обич на българския народ, от който винаги черпя сила и вдъхновение и който ми дава смисъл на всичко което правя!

Благодаря от сърце на всички българи за вярата и подкрепата! Те значат много за мен, особено в момент като този!

Продължаваме напред!