Побеснелият Сираков: Е...ати съдиите!, Боримиров: Нямат място в Първа лига!

снимка: Булфото

Левски загуби с 0:2 от Верея в мач от първенството, но сините бяха жестоко ощетени от главния съдия Владимир Вълков, който зачете гол на старозагорци от засада и отмени попадение на Левски, което бе редовно. Това предизвика бурни реакции срещу реферите от страна на големите фигури на сините.

Илиана Раева, съпругата на легендата на Левски Наско Сираков, коментира във "Фейсбук" как съпругът й крещял от ярост към нескопосаните съдии.

"Докато си гледам Световната купа по художествена гимнастика от Минск в спалнята, изведнъж от хола Наско се развика и разтресе къщата:  "Това не е истина!!! Е...ати съдиите... Това не е истина!!!! Съдиите убиват "Левски"!!! Това е рецидив!!! Това е скандал, бе!!!!" От години не съм го виждала така... Не гледам БГ футбол, но щом Наско го казва, значи е УЖАСЯВАЩО клане на "Левски", защото той никога не избухва. Владее се до безобразие...", написа Раева.

Спортният директор на "сините" Даниел Боримиров също не спести остри думи към реферите в срещата след краха на своя отбор. Той изригна, като обяви, че такива съдии изобщо не трябва да свирят мачове на най-високо ниво.

"По-голямо клане не бях виждал. Съдиите си свършиха перфектно работата. Гол от засада, никаква засада на Обертан и да се стигне до кулминацията - отмененият гол на Пиргов. Ще подадем жалба срещу съдията. Такива съдии нямат място в Първа лига. Не помагат на футбола, а на определени хора. Това беше тенденциозно съдийство".

"Иначе Левски игра слабо. Доста се вдигна шум около треньора и футболистите се влияят. Решихме, че трябва да спестим на Ники Митов някои неща и затова той не води днес срещата. Делио Роси ще се запознае по-детайлно и дано от другата седмица да видим нов Левски. Още един-двама футболисти могат да се вземат. Все пак трябва да се вместваме в някакви финансови параметри", заяви побеснелият Боримиров.