Слаб, но жестоко ощетен Левски се издъни пред погледа на Русев (ВИДЕО)

Левски записа първа загуба в първенството, след като се провали в гостуването си на Верея и бе сломен с 0:2. "Сините" бяха водени от помощника на Николай Митов - Асен Букарев. Те бяха жестоко порязани от главния рефер Владимир Вълков. Съдията зачете гол от засада на Верея, а не призна чисто попадение на Левски. Всичко това стана пред погледа на собственика на "сините" Спас Русев, който изгледа целия двубой от ложите на "Трейс Арена". 

Левски обаче няма защо да се оправдава, тъй като не показа никакви футболни аргументи. Резултатът бе открит още в третата минута от Георги Андонов. Елиаш да Силва изпревари Пиргов при центриране отдясно и предостави топката на Андонов, който с прекрасно воле я насочи неспасяемо в мрежата на Божидар Митрев. При паса към Елиаш обаче се вижда, че той е зад защитата на "сините". 

В 29-ата минута Верея покачи на 2:0. Прекрасната атака на домакините бе завършена от Бенгюзов, който направи двойно подаване с Елиаш и матира отбраната на Левски. 

Десет минути по-късно обаче дойде ключовият момент в срещата. Невероятен удар на Роман Прохазка от далечна дистанция бе спасен със сетни усилия от Георги Аргилашки, а при добавката Димитър Пиргов прониза мрежата. Страничният съдия обаче вдигна флаг за засада. Такава изобщо не съществуваше, а Пиргов дори бе метри пред защитата на Верея. Тази грешка коства много на "сините", които след множество протести не успяха да убедят съдията в своята правота.

Оттам нататък Левски рухна психически и не създаде нито едно сериозно положение. Верея напълно контролираше двубоя до самия му край и го затвори умело. Иначе дебют за столичния тим направи Габриел Обертан, но той бе изключително постен в офанзивен план и не допринесе с нищо съществено.

Така Левски има 4 точки след 3 изиграни мача и заема 9-а позиция. Верея пък е на второ място в класирането, като има в актива си 7 точки след 4 изиграни двубоя.