Неймар се маха от Барса със сигурност! Причината е Златната топка

снимка: БГНЕС/EPA

Неймар е непреклонен в решението си да напусне Барселона. Клубът няма как да го спре, ако някой преведе по сметка на каталунците освобождаващата клауза, която в договорът на бразилския техничар е фиксирана на точно 222 милиона евро или 197 милиона паунда. 

Неймар е размишлявал дълго и в крайна сметка е преценил, че ако остана в Каталуния - няма как да има шанс за голямата си цел - "Златната топка". Именно най-престижната индивидуална награда в света на Цар Футбол е бленуваната от бившия играч на Сантос задача.

Sky Sports разкрива, че близки до Неймар също са го посъветвали да потърси ново предизвикателство, където ще бъде футболист №1. След като Меси преподписа с Барса - то ситуацията за Неймар е ясна - той отново ще играе втора цигулка и няма как да блесне пред Бълхата. Друг детайл, който е наклонил везните към раздяла с Барса са годините. Неймар вече е на 25 и е време да посегне към Златната топка по-смело.

Единственият клуб, който е кандидат за подписа на бразилеца е ПСЖ. Френският гранд, за д който седят арабски авоари може да си позволи да плати 222 милиона евро и да си осигури Неймар. Ман "найтед, Челси и Реал Мадрид отдавна са отказали да привлекат нападателя на баснословна цена, каквато е фиксирана изрично в контракта му.

За напускането на Неймар вече е уведомен и президентът на Барселона - Хосеп Бартомеу. Босът се е срещнал с играча на 4 очи в САЩ, но след почти 2-часовата раздумка - не е успял да го накара да размисли.