Минчев доволен: Целта е класиране в следващата фаза

снимка: БГНЕС

Треньорът на българския национален отбор по баскетбол Любомир Минчев заяви на пресконференция, че е останал доволен от играта на родните състезатели, а не само от резултатите в квалификациите за световното първенство. "Лъвовете" спечелиха предварителната група "D", което ги класира директно в следващата фаза от квалификациите. Те започват през ноември, а България трябва да изчака, за да види с кои 3 тима ще бъде в една група. Само последният в пресявката отпада от борбата за място на планетарния шампионат в Китай през 2019 година.

"Винаги можем да се представяме по-добре, но се радвам, че успяхме да вземем тези 4 мача. Победите ни бяха доста категорични, но съм доволен не само от тях, но и от играта ни", заяви Минчев. 

"Аз обаче не съм човек, който лети в облаците, така че за мен това не е голям успех. Преди години имахме проблеми с точно тези противници от нашето ниво, но сега съм щастлив, че успяхме да се справим с тях", допълни наставникът.

Българският специалист заяви, че няма никакво значение с кои отбори ще се падне България в една група - настройката винаги ще бъде една и съща. "Нямам предпочитания за групата. Целта е да преминем в следващата фаза. Някои от групите са доста тежки, но има и преодолими. Засега планирам да разчитам на същите играчи, но ще бъде много важно кой в каква форма ще се намира, както и дали няма контузени. Не мислим за вариант, в който ще бъдем със или без Дий Бост и Александър Везенков, тъй като чакаме окончателното решение. За следващите квалификации няма да има време за подготовка, така че най-важното е кой в каква форма ще бъде преди срещите", сподели Минчев.

Ето с кои тимове може да се падне България:

Група B: Турция, Латвия, Украйна;

Група D: Италия, Хърватия, Румъния;

Група F: Чехия, Исландия, Финландия;

Група H: Израел, Великобритания, Гърция.