Марк Уебър похвали съотборника си Фетел за победата

галерия:

Марк Уебър отново се изказа по обичайния си колегиален начин по отношение на представянето на конкурентите си. Той похвали съотборника си в Ред Бул Себастиян Фетел за блестящата му победа и отдаде дължимото и на Дженсън Бътън, който също се представи на ниво и си спечели втората позиция.

 

„Себ напълно заслужи победата си", заяви Уебър на пресконференцията след края на Гран при на Сингапур. „Всички искат победа, когато пристигнат тук, а не просто подиум. Но поздравления и за Джей Би (Дженсън Бътън), защото той се представи добре, за да завърши на второ място."

 

„Това не е лесно трасе за мен", продължи Уебър, като този път акцентира на собственото си представяне. „Изглежда, че не съм особено бърз на тази писта."

 

„За съжаление се оказах в позиция да си връщам по-горно класиране доста често. В момента се получава така, че не мога да стартирам по същия начин като миналата година. Ще опитам да подобря тази черта, но ще анализираме всичко. По-рисковано е да се окажеш изоставащ и да трябва да изпреварваш, особено когато подвижното ти задно крило не работи."

 

Въпреки неизправността на системата DRS в колата на Уебър, той със завидна лекота се справи на два пъти с конкуренцията на Фернандо Алонсо, дори когато за момент изглеждаше, е Ферари е надхитрил Ред Бул при спиранията в бокса. Австралийският състезател затвърди позицията си след втория питстоп и до края не остави шансове на испанския претендент за второто място в класирането.