Дженсън Бътън ядосан от трафика в Гран при на Сингапур

снимка: БТА

Дженсън Бътън демонстрира раздразнението си от липсата на колегиалност у пилота на Заубер Камуй Кобаяши и състезателите на Уилямс Пастор Малдонадо и Рубенс Баричело, които му пречеха по време на финалния му щурм към първото място в края.

 

Световният шампион от 2009-та година бе устремен към лидера Себастиян Фетел в последните четири обиколки, но бе спрян по пътя си към драстично стопяване на изоставането си от двата Уилямс-а, които се бореха помежду си.

 

„Разбирам, че тук е по-тясно и е трудно да преминаваш, а също така разбирам и че много хора водят различни битки. Трябва обаче да уважават факта, че някой ги затваря с обиколка и че има причини за това", започна Бътън.

 

„Имаше няколко изнервящи момента в състезанието - един бе този с Кобаяши, а също и двама Уилямс-а, които се опитваха да се изпреварят точно пред мен."

 

„Когато се стигне до заключителните обиколки, всички изглежда забравят, че някой трябва да ги затвори."

 

„Ако забравим за това, постигнахме оптимален резултат днес. Мисля, че извлякох максимума от възможностите на колата и истината е, че не бяхме достатъчно бързи, за да победим. Независимо от това, резултатът е добър", завърши Бътън, който все пак се изкачи на второ място в класирането при пилотите.

 

Британският състезател на МакЛарън има 185 точки в таблицата и води на Фернандо Алонсо с един пункт, докато четвъртият Марк Уебър е с актив от 182.