Любо Минчев срещу Левски Лукойл: Ще стане като с ЦСКА!

снимка: lap.bg

Селекционерът на баскетболните национали Любомир Минчев скочи срещу новия проект Левски Лукойл. Легендата на БК Левски не признава автентичността на този клуб. Той смята, че Левски 2014 не е правоприемник на истинския тим на "сините", след като съществува само от две години и половина. 

Минчев призова "Лукойл" да се обедини с автентичния Левски, за да не станем свидетели на баскетболния вариант на ситуацията в българския футбол с ЦСКА. 

"Това не е моят клуб. Това е Левски 2014. Аз съм играл в баскетболен клуб Левски. В момента Левски няма представител в лигата, има само юноши.

Надявам се ръководството на "Лукойл" в бъдеще да постигне договорка с истинския клуб, защото иначе след време може да има подобни проблеми като във футбола с ЦСКА - да има няколко клуба.

Аз съм левскар и съм излязъл от Левски. В последните няколко дни доста хора приписаха историята на Левски върху Левски 2014, който е от две години и половина и няма нищо в историята си. Да се пришива история на този клуб не е правилно", категоричен бе разяреният Минчев, след като неговият клубен тим Берое загуби от новосформирания "син" състав със 74:81.