Левски Лукойл наниза 108 точки в коша на Ямбол

Левски Лукойл продължава да побеждава в новата си формация, като нямаше проблеми да се наложи над Ямбол със 108-88 в мач от 14-ия кръг на мъжкото първенство. И без това късата скамейка на Ямбол бе допълнително ощетена от отсъствието на един от двамата чужденци в състава Брайкъс Перин, лекуващ контузия Кийт Клантън също пропусна срещата за Левски, заради заболяване.

Ямбол се държеше близо в първата четвърт, като не позволи на Левски да се откъсне сериозно. Рожденикът Джъстин Нокс обаче имаше отличен ден и в началото на втората четвърт с неговите и тези на Николай Стоянов кошове разликата скочи до 10 точки и "сините" повече не погледнаха назад.

На почивката Левски имаше аванс от 22 точки, който поддържаше без особени проблеми и в третия период. Баскетболистите на Тити Папазов си взаимодействаха с лекота и трупаха асистенции, а се радваха и на фантастични проценти на реализирани кошове. Лекото отпускане в края на третата и четвъртата част позволи на Ямбол да скъси доста изоставането си, до само 13 точки девет минути преди края, но Левски бързо си върна солидното преимущество. Четири минути преди края на двубоя "сините" минаха кота 100, и продължиха да бележат до края.

Всички в състава на победителите играха поне 15 минути, а шестима завършиха с двуцифрен точков актив. С 19 точки и 9 борби завърши Джъстин Нокс, 16 добави Николай Стоянов, а 14 - Станимир Маринов. "Сините" показаха страхотна отборна игра, като направиха общо 39 асистенции в мача.

За Ямбол Алан Арнет регистрира 24 точки и по 5 борби и асистенции, а дабъл дабъл от 19 точки и 10 борби направи Стоян Петков, пише bgbasket.com.